top of page
Captura de pantalla 2024-03-13 a las 14.22.18.png

Ateneu

Popular

Rocaus

On tot comença!

L’Ateneu Popular Rocaus és un espai de trobada, organització i formació per la classe obrera des d’on es projecten iniciatives

de lluita i resistència.

 

Partim de la convicció de crear espais gratuïts basats en l'autogestió i que creïn una proposta cultural i política anticapitalista, feminista, antifeixista i a favor de l'alliberament sexual i de gènere.

 

El Rocaus son centenars de projectes, reflexions, debats, intercanvis, aprenentatges i experiències per a la transformació social que busquen l’enfortiment de la comunitat, la solidaritat i la consciència de classe.

 

Per aquest motiu, la proposta de l'Ateneu és clara:

organització i lluita.

Venim de lluny

Rocaus2.jpg

El mas Rocaus

La història del Mas Rocaus restà marcada per sempre per uns fets ocorreguts al segle XX, quan la casa va ser base guerrillera dels maquis al seu pas per Sallent...

1 - Pisos vells i escut de la Cooperativa (Fotocomposició Joan Lladó).png

La cooperativa obrera Germanor

Arreu del Principat, a mig camí de la tertúlia i el debat, en el darrer decenni del segle dinou van florir arreu associacions de divulgació artística, científica i literària...

Ens tenim a prop

La Brolla

Cooperativa de consum

ng2-GiJI_400x400.jpg

La Llar

Assemblea Feminista

KN3SOOXL_400x400.jpg

CGT Sallent

Sindicat de treballadores

Prou Sal-023-01.jpg

Prou Sal

Moviment ecologista

fxwNfWQk_400x400.jpg

Endavant Bages

Organització socialista 
d'alliberament nacional

FP-03.jpg

Fem Poble

Candidatura municipalista

logo-lafumera-01.jpg

La Fumera

Festa Major Alternativa de Sallent

ElMaqui-04.jpg

El Maqui

Gegant Popular

MAI MÉS

El cap de setmana del 2 al 4 d'octubre de 2020 l'ateneu va organitzar un homenatge als Sallentins deportats i assassinats als camps d'extermini nazis.

D'aquí en va sortir una web i un recorregut pel municipi on s'explica la seva història.

VISITA LA WEB DEL MAI MÉS

MaiMes_web.webp
Free Anna Gabriel.jpg

El món que ens envolta pateix canvis, positius i negatius, i nosaltres no en som una excepció. Com arreu, estem vivint moments de transformació, amb una afectació local però també global. A Sallent hem creat un espai que ens ajuda a comprendre i analitzar aquests canvis, des d’una perspectiva alternativa a la que ens ofereixen i ens tenen acostumats.

L’Ateneu Popular Rocaus es comença a gestar a Sallent a finals del 2009 amb la voluntat de ser un espai transformador. Un lloc on, recuperant l’esperit dels ateneus de principis del segle XX i de finals dels anys 70, es fomenta la trobada i la tertúlia, l’intercanvi d’idees i d’experiències personals i col·lectives. És un punt on es potencia el compromís, l’esperit crític, la creació artística, la implicació amb l’entorn, la cultura popular, la recuperació de la memòria històrica i l’estima pels patrimonis propis.

Des d’aquesta òptica de treball, la premissa màxima de l’ateneu, és que Sallent esdevingui un poble socialment i culturalment més ric. Un poble on valgui la pena viure-hi!

Gràcies per creure en el projecte! Entre totes, tot!

Segueix-nos a les xarxes

  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • YouTube
  • Whatsapp
bottom of page