top of page
Free Anna Gabriel.jpg

El món que ens envolta pateix canvis, positius i negatius, i nosaltres no en som una excepció. Com arreu, estem vivint moments de transformació, amb una afectació local però també global. A Sallent hem creat un espai que ens ajuda a comprendre i analitzar aquests canvis, des d’una perspectiva alternativa a la que ens ofereixen i ens tenen acostumats.

L’Ateneu Popular Rocaus es comença a gestar a Sallent a finals del 2009 amb la voluntat de ser un espai transformador. Un lloc on, recuperant l’esperit dels ateneus de principis del segle XX i de finals dels anys 70, es fomenta la trobada i la tertúlia, l’intercanvi d’idees i d’experiències personals i col·lectives. És un punt on es potencia el compromís, l’esperit crític, la creació artística, la implicació amb l’entorn, la cultura popular, la recuperació de la memòria històrica i l’estima pels patrimonis propis.

Des d’aquesta òptica de treball, la premissa màxima de l’ateneu, és que Sallent esdevingui un poble socialment i culturalment més ric. Un poble on valgui la pena viure-hi!

L’ateneu es finança mitjançant quotes de socis individuals, familiars i col·lectius. També de la gestió del bar del local i dels beneficis que generen les activitats que es programen. Aquests ingressos serveixen en gran part per cobrir les despeses del local, lloguer i subministres

Gràcies per creure en el projecte! Entre totes, tot!

bottom of page